Chce Pan/Pani zabezpieczyć miasto, nawet po zmianie urządzenia lub zainstalowaniu gry od nowa? Dopilnujmy, by postępy zawsze były chronione!
*Obrazy w tym artykule są jedynie przykładowe i nie muszą dokładnie odpowiadać obrazom w grze.
*W celu uzyskania dodatkowych informacji wystarczy dotknąć każdej z zakładek widocznych poniżej. ⬇️
❓ Nie jest Pan/Pani pewien/pewna statusu połączenia?
Oto jak sprawdzić status połączenia w dowolnym momencie:
1. Dotknąć ikony Menu
2. Nacisnąć guzik Ustawienia
3. Sprawdzić w zakładce „Status”
🧑 Gra Pan/Pani jako gość?
Proszę dotknąć ikony Menu na ekranie miasta, potem Ustawienia, a następnie dotknąć „Zapisz postęp”, aby zobaczyć opcje połączenia.
1. Dotknąć ikony Menu
2. Nacisnąć guzik Ustawienia
3. Użyć opcji „Zapisz postępy”
Pojawią się dostępne opcje połączenia.
✅ Już zalogowano za pomocą Google Play lub Game Center?
Oto jak można dołożyć dodatkową warstwę kopii zapasowej: ikona Menu → Ustawienia → dotknąć „Zapisz postępy”, aby zobaczyć inne sposoby połączenia.
1. Dotknąć ikony Menu
2. Nacisnąć guzik Ustawienia
3. Użyć opcji „Zapisz postępy”
Tutaj zostaną wyświetlone inne sposoby połączenia.
👍 Połączenie z Facebookiem
Można również połączyć się z Facebookiem. Dzięki temu będzie mógł/mogła Pan/Pani z łatwością odzyskać swoje miasto, jeśli nabędzie Pan/Pani nowe urządzenie lub ponownie zainstaluje aplikację. Umożliwi to również nawiązanie kontaktu z przyjaciółmi, którzy też grają, oraz udział w naszych społecznościach na Facebooku!
⚠️ Brak połączenia? Uwaga!
Jeśli nie połączy Pan/Pani swojego konta z żadną z dostępnych opcji, postępy będą zapisywane tylko na aktualnym urządzeniu. Oznacza to, że po odinstalowaniu gry lub zmianie telefonu postępy przepadną. Aby zabezpieczyć swoje miasto, zalecamy połączenie się z co najmniej jedną opcją.
Pozwoli to spokojnie odkrywać, budować i podróżować. 😌 Postępy są bezpieczne, gdy gra się z głową!